Met spoed nieuw talent nodig?    |    Bel direct:  +31 (0)85 0656 940
Tags: arbeidsmarkt, Highway, Meewerkend, samenwerken

Woensdag 1 november bezochten Talitha en ik Meewerkend in Den Helder. Meewerkend is een payroll organisatie zonder winstoogmerk die gespecialiseerd is in het uitzenden en detacheren van uitkeringsgerechtigden. Zij krijgen de extra ondersteuning die hun inzetbaarheid bevordert, voorafgaand aan en tijdens de duur van het arbeidscontract. Meewerkend biedt alles wat van een goede werkgever verwacht mag worden. Samenwerkingspartners zijn gemeenten, Werkbedrijven of het UWV. Inleners zijn overheidsinstellingen en bedrijven.

Talitha heeft een tijdje geleden Peter Keet benaderd om een samenwerking op te zetten tussen Highway en Meewerkend om elkaar zo te helpen met het plaatsen van kandidaten. Dankzij die samenwerking hebben wij deze dag mogen meedraaien in het programma van Meewerkend.

Toen wij bij Meewerkend in Den Helder aankwamen hebben we kennis gemaakt met de andere medewerkers van Meewerkend. Na een kort praatje te hebben gemaakt bespraken wij ook het programma van die dag. Voorafgaand aan deze dag was er al het een en ander voorbereid, zoals een presentatie over Highway waarin verteld werd hoe Highway is ontstaan en welke diensten er worden geleverd. Na kennis gemaakt te hebben met de medewerkers, was het tijd om in de presentatiezaal kennis te maken met de kandidaten waarmee wij die dag te maken zouden krijgen. De groep kandidaten bestond uit mannen en vrouwen met allemaal een verschillend verhaal en arbeidsverleden. Aansluitend gaf Talitha de presentatie over Highway en beantwoordde zij de vragen die gesteld werden door de jobcoaches en kandidaten. Zo kregen de jobcoaches en kandidaten een goed beeld van Highway.

Na de presentatie was het een uur of twaalf en dus tijd voor de lunch. Alle kandidaten en jobcoaches lunchen dagelijks gezamenlijk in een grote ruimte. Talitha en ik namen ook deel aan deze lunch om zo de kandidaten op een wat persoonlijker level te leren kennen en te ervaren hoe zo’n dagdeel voor de kandidaten eruit ziet.

De mensen die via Meewerkend de arbeidsmarkt weer op willen gaan een traject van 4-6 maanden in. Door middel van jobcoaches worden de kandidaten begeleid tijdens dit traject. Deze jobcoaches kijken samen met de kandidaat naar wat de kandidaat kan en wilt en wat diegene in het verleden al gedaan heeft. Verder bekijken de jobcoaches waar de kandidaat nog sturing nodig heeft voordat hij of zij weer terugtreedt op de arbeidsmarkt. Er wordt veel gewerkt met zelfreflectie en het oefenen van sollicitaties. Er worden dagelijks vacatures geprint en op een tafel gelegd zodat de kandidaten deze vacatures kunnen pakken als ze die interessant vinden. Er is een speciale computerruimte waar de kandidaten een online sollicitatie kunnen sturen naar de werkgever die op de vacature staat.

Na de lunch was het tijd voor intakegesprekken. Kandidaten konden van tevoren aangeven of ze een gesprek met Talitha en mij wilde aangaan. Voorafgaand aan deze intakes bespraken Talitha en ik met Peter welke kandidaten er op gesprek kwamen en bekeken we hun CV zodat we al een idee hadden van wie we zouden gaan spreken. Peter zat ook bij de gesprekken, om soms wat toelichting te geven over bepaalde zaken. Toen begonnen we met de intakegesprekken. Hierin bespraken we het CV van de kandidaten, hun wensen, hun opmerkingen en wat Highway voor hen kan betekenen. Alle kandidaten kregen van ons een intakeformulier en onze contactgegevens, zodat ze altijd contact met ons kunnen opnemen. Na alle gesprekken gevoerd te hebben sloten wij de dag samen met Peter af. Nu is het zaak om te kijken wat wij voor de kandidaten kunnen betekenen!

 

Beeld team Highway Jelle

Deze blog is geschreven door Jelle Dodeman.
https://www.linkedin.com/in/jelle-dodeman-b58061a5/

De website van Meewerkend.
https://www.meewerkend.nl/