Met spoed nieuw talent nodig?    |    Bel direct:  +31 (0)85 0656 940
Tags: nieuwe baan, Recruiter, recruitment

Eén van mijn mooiste plaatsingen was binnen de technische sector. Een kandidaat was keihard aan het werk voor de toekomst van hemzelf en zijn gezin. Hij was op dat moment assistent koelmonteur, maar wilde doorleren tot een volleerd koelmonteur. Hij vond het geweldig om starters op te leiden en daarbij te begeleiden. Omdat ik nog niet eerder met technische vacatures bezig was geweest, besloot ik te vertrouwen op een ‘ouwe’ rot in het vak: mijn vader.

“Geen mening in de wereld die meer voor mij meetelde “

Mijn vader heeft bijna 50 jaar in de technische sector gewerkt als CV installateur en heeft heel wat jongens onder zijn hoede gehad. Zij die door hem werden ingewerkt hadden aan hem een geweldige leermeester. Er is geen mening in de wereld die meer voor mij meetelde. Ik wist dat als mijn vader zou zeggen “dat is er één”, dat ik dan de beste keus zou maken voor mijn klant.

De man kwam binnen en was zichtbaar nerveus. Hij was ‘nog maar’ assistent en omdat hij zijn diploma F-Gassen nog niet had (welke verplicht was), dacht hij geen kans te maken. Hij was dan ook verbaasd dat hij werd uitgenodigd voor een gesprek. Ik stelde hem voor aan mijn vader en vertelde de man dat hij even zou meekijken vandaag. Ik gaf hem wat te drinken we begonnen het gesprek. Uit zijn verhaal en zijn voorkomen kon ik opmaken dat dit een man was die heel veel mogelijkheden had. Hij werkte op dat moment voor een bedrijf dat keer op keer beloofde dat hij zijn diploma’s mocht gaan halen maar van die beloftes kwam telkens terecht. Zijn overuren werden niet uitbetaald en ook mocht hij die uren niet opnemen voor vrije tijd. Vreselijk dat er nog steeds bedrijven zijn die zo met mensen omgaan. Er werd duidelijk misbruik gemaakt van deze man. Zijn technische skills kon ik op dat moment niet testen, maar door wat strikvragen van mijn vader (hij kon het niet laten)  en de antwoorden van de man bleek toch dat we op het juiste pad zaten met deze man.  Aan het eind van het gesprek kreeg ik van mijn vader een goedkeurend knikje en vertelde ik de man dat ik hem ging voorstellen aan mijn klant. Binnen een week zat hij daar al op gesprek.

“Kijk naar de mens zelf en je leert veel meer “

Hoewel de klant in eerste instantie huiverig was (het was op papier geen 100% match), ging hij toch uit van mijn expertise en stond hij open voor het gesprek. In het gesprek kon hij natuurlijk wat dieper ingaan op de technische kennis van de kandidaat. En wat bleek? Eigenlijk kon deze man al veel meer dan gedacht. Dus….. aangenomen! In eerste instantie voor een half jaar met een maand proeftijd. Aan het eind van de proeftijd kreeg ik een telefoontje van de beste man. Niet alleen was hij door zijn proeftijd heen, maar ook hebben ze hem een contract voor onbepaalde tijd gegeven en ging hij direct starten met zijn 1e cursus om zijn diploma F-Gassen te halen. Hij kon zijn geluk niet op! De blijdschap in de stem van deze man gaf mij een brok in mijn keel. Wat is recruiten toch een mooi vak. Van de klant kreeg ik een mailtje waarin stond dat ze blij waren dat ik toch gepusht had om het gesprek aan te gaan. Zo zie je maar, alleen het papiertje (mailtje) doornemen is niet genoeg, kijk naar de mens zelf en je leert veel meer.

 

 

 

Deze blog is geschreven door Patricia van den Bosch van Sparkling Support.
http://www.sparklingsupport.nl/
https://www.linkedin.com/in/patricia-van-den-bosch-03916357/